Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 14 Mai 2024 | 1372 vizualizari

 

Desi nu-mi plac salatele de icre din comert, recunosc ca uneori mai mananc, de pofta, pentru ca nu am la dispozitie icre sa-mi pregatesc eu. Dar atunci cand am, pregatesc reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa, asa mancam acasa si astea chiar pot spune ca-mi plac. Stiu ca unii pun gris, altii paine inmuiata in lapte sau apa, iar altii nu pun nimic. Fiecare face Reteta de salata de icre dupa gustul lui 😉De icre, ulei, gris, lamaie si ceapa, ai nevoie sa prepari salata de icre.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

  • 170-200 g icre sarate
  • 250 ml ulei
  • 3 linguri gris
  • 150 ml apa
  • zeama de lamaie (o lamaie potrivita ca marime)
  • o jumatate de ceapa rosie (sau una intreaga, daca e micuta)
  • apa minerala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa:

Preparare Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa

Pune intr-o craticioara apa la fiert. Cand a dat in clocot pune grisul, in ploaie, amestecand energic cu o furculita. Fierbe grisul pentru 1-2 minute, pana cand compozitia e ingrosata, amestecand mereu, apoi opreste focul si acopera cu folie alimentara si lasa la racit.

Daca icrele sunt exagerat de sarate, pune intr-o strecuratoare tifon dublu si pune icrele. Trece-le pe sub apa rece (nu sub jet, sa curga usor apa) apoi stoarce-le foarte bine. Daca nu-s exagerat de sarate, omite acest pas, dar fa-l, daca e cazul, decat sa risti sa fie sarate excesiv.

Le mai poti desara si punandu-le in tifon dublu, apoi legandu-le ca intr-o boceluta. Pui boceluta intr-un bol, apoi torni apa si lasi pentru cateva ore, apoi storci bine.

Pui intr-un bol incapator grisul racit si icrele foarte bine scurse. Mixezi usor cat sa se “desfaca” grisul si sa se omogenizeze compozitia.

De acum incepi sa adaugi ulei, putin cate putin, mixand ca la maioneza.  Eu am adaugat cate 2 linguri de ulei, pe rand, mixand de fiecare data dupa, pana cand s-a incorporat si omogenizat perfect. Treptat, mai adaugi si cate o lingura de zeama de lamaie si cate una de apa minerala, apa pentru ca in timpul mixatului compozitia se va lega tare si noi ne dorim icre cremoase si pufoase.

  • Nu pune toata zeama de lamaie fara sa gusti. Pui treptat si daca vezi ca e suficiente 3-4 linguri, nu-i musai s-o pui pe toata.

Incorporezi tot uleiul pana cand salata de icre cu gris si ceapa e gata.

Spre final pui si ceapa tocata foarte marunt si mixezi doar cateva secunde sau amesteci cu o spatula.

Servesti pe paine proaspata, simpla sau alaturi de ceapa rosie, felii de lamaie, capere sau masline.

Unii prefera varianta cu paine Salata de icre de crap iar altii combina icrele cu gris, paine si porumb - Salată de icre cu porumb

C-o fi sau nu fortata denumirea, tare-i delicioasa varianta de Icre de fasole

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de salata de icre preparata cu gris si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de icre cu ceapa