Iahnie de fasole cu afumatura.

de dicarmencitta1957 in Porc, 23 Feb 2010 | 7091 vizualizari

 

by dicarmencitta11957

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole alba boabe.
  • 1 ciolan afumat.
  • 3 linguri de bulion pasta.
  • 1 crenguta de cimbru verde.
  • sare,
  • piper proaspat macinat.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu afumatura.:

Punem fasolea boabe curatata in apa si o lasam de pe o zi pe alta.A doua zi schimbam apa si punem fasolea la fiert.Mai punem o craticioara cu apa la incalzit si dupa ce am fiert fasolea cel putin 60 de minute,o rasturnam intr-o strecuratoare si o punem in alta apa la fiert.

Separat taiem carnea de pe ciolanul afumat.Dupa cel putin 30 de minute,scoatem iar fasolica intr-o strecuratoare si pregatim o craticioara in care punem,carnea taiata bucatele si apoi fasolica,la care addaugam si o crenguta de cimbru verde.Potrivim de sare,piper si alte condimente care va plac,punem apa fiarta cat sa nu se arda(aproape de nivelul fasolei,cu cat este mai multa apa trebuie sa fiarba mai mult) si o bagam la cuptor pentru cel putin 15 minute,dupa care o scoatem si punem bulionul indoit in apa fiarta si bagam din nou cratita la cuptor pentru 10-15 minute.

Eu personal las fasolea la inmuita de pe o zi pe alta si arunc apa de la fasole de 3 ori.Fasolea pe care am avut-o de aceasta data a trebuit sa o fierb mai mult,deoarece a fost un pic mai tare si mentionez ca eu nu pun bicarbonat, in iahnia de fasole,este bine sa o fierbem mai mult si sa aruncam apa de 3 ori.Bicarbonatul lasa un miros specific in iahnie si noi nu folosim.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu afumatura." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole boabe cu ciolan