Iahnie de fasole boabe in pârgă

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 7 Feb 2011 | 9179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • fasole boabe in parga
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 200ml bulion
  • 1 lg faina
  • usturoi (dupa preferinte)
  • 2-3 foi dafin
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole boabe in pârgă:

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Se pune peste ceapa si se mai lasa putin la calit. Se pune apa in jur de 2-3 litri si se lasa sa fiarba.

Eu am avut fasolea la congelator nefiarta. Am spalat-o si dupa ce a inceput sa fiarba apa am pus-o in cratita si am lasat in continuare sa fiarba. Daca pe parcurs mai este necesar se mai adauga apa fiarta. Spre final se sareaza dupa gust. 

Cand e gata fiarta fasolea, se amesteca faina cu bulionul si se pune peste fasole. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se adauga foile de dafin si usturoiul pisat.

Se serveste cu costita/carnat (ce aveti) si varza murata. Pofta buna!

TIPS-URI

1

De la usturoi se scoate mijlocul acela verde care este amar(am vazut la TV).

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole boabe in pârgă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille