Pentru astazi am pregatit o mancare sanatoasa, satioasa si plina de culoare: hrisca cu cateva legume puse la gratar, gen sfecla, dovlecei, ardei gras, legume care completeaza bine si imbogatesc gustul mancarii.
Pune hrisca la inmuiat pentru macar 1 ora, apoi scurge-o de apa.
Toaca marunt ceapa si 1 catel de usturoi, trage-le rapid in ulei de masline si adauga hrisca si condimentele: sare, putin cimbrisor, curry, boia dulce si un varf de cutit de scortisoara. Amesteca, adauga 2 cesti de apa si lasa hrisca la fiert.
Pregateste legumele pentru gratar: sfecla si dovlecelul taiate in rondele, ardeii intregi sau fasii daca preferi.
Unge gratarul/tigaia grill cu putin ulei si cand s-a incins aranjeaza legumele si cateii de usturoi taiati, printre legume. Eu am pus si cateva frunze de mangold pe tigaia incinsa.
Arunca un praf de sare, 1 lingurita de chimen si piper macinat proaspat. Intoarce-le de pe o parte pe cealalta atunci cand se rumenesc usor, nu le lasa prea mult, sa ramana crocante.
Pregateste platoul pentru servit: pune 2-3 linguri de hrisca, apoi aranjeaza rondele de legume, ardei, miez de nuca, decoreaza cu frunze proaspete de busuioc si stropeste cu ulei de masline.
Pofta buna!