Când se face în casă cu ingrediente atent alese, acest fel de mâncare se poate exclude total din categoria junk food.
Vă place atât de mult hamburgherul? Încercați să-l faceți acasă! Este foarte ușor și mâncați sănătos!
Tocăm carnea de vită. Se amestecă cu oul, untul la temperatura camerei și ceapa tocată mărunt. Se condimentează cu sare și piper. După preferință se poate adăuga în compoziție câte o linguriță de ketchup și muștar și 1-2 căței de usturoi zdrobiți și tocați mărunt. Se dă carnea la frigider pentru minim o oră.
Împărțim carnea în 8 părți egale, se formează bile, după care se aplatizează. Se aranjează pe un platou până ajung pe grătar.
Între timp pregătim frunzele de salată sau dacă optați pentru salată de varză, o tocați fin. Tăiem rondele de aproximativ 1/2 cm, roșiile și ceapa roșie. Eu am ales să încălzesc și chiflele un pic - chiar le-am rumenit ;) Le-am tăiat pe jumătate, le-am stropit cu puțin ulei de măsline și le-am pus pe grătarul încins unde le-am lăsat maxim 30 secunde. Pe grătarul încins punem și chiftelele și le rumenim pe ambele părți. Se pot rumeni chiar și într-o tigaie fără ulei.
Hamburgherii se așează imediat în chifle pe salată verde, roșie și ceapă roșie. Se ornează cu ketchup și muștar după plac.
Stingeți-vă setea cu o bere blondă!