Hamburger

de papabundetot in Porc, 22 Sep 2013 | 12249 vizualizari

 

Atunci cand vreau o mancare mai…fast food :) prefer sa o fac eu acasa pentru ca macar stiu ce contine atat chifteaua de carne cat si sosurile si celelalte ingrediente. Asa ca…m-am distrat intr-o seara dupa o zi grea la munca facand acasa hamburgeri minunati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru hamburger:
  • Chifle rotunde cu susan
  • 300 gr carne macinata (jumatate vita,jumatate porc)
  • o manuta frunze de busuioc
  • 1 ou
  • 1-2 linguri pesmet
  • sare,piper
  • 1 ardei iute mai mic
  • 3 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hamburger:

Carnea am pus-o intr-un castron si am amestecat-o cu ingredientele de mai sus,frunzele de busuioc le-am taiat marunt si le-am adaugat si pe ele.Am format 3 chiftele mai mari de carne pe care le-am aplatizat cu mana sa semene cu cele de la un fast food adevarat  si apoi le-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si le-am prajit pe ambele parti la foc mediu,pana cand s-au patruns bine. Cu restul de carne ramasa am facut chiftele normale pe care le-am mancat a 2-a zi.

Am facut si 2 sosuri ca sa fie hamburgerul complet,primul cu iaurt,menta,scortisoara si cel de-al 2-lea cu iaurt,o lingurita de mustar Dijon,sos soia,curry.

Am curatat si prajit 2 cartofi mai mici (doar cat am avut nevoie pentru cei 3 hamburgeri).

Chifla de paine am taiat-o in 2,am pus pe o parte o lingura de sos cu mustar si curry,o felie de branza,salata iceberg taiata marunt,2 felii subtiri de rosie,cartofi prajiti,chifla de carne,iarasi salata iceberg si partea superioara a chiflei de paine unsa  cu sosul de menta si scortisoara. Desi pare un procedeu alambicat,totusi nu a durat mult prepararea hamburgerului de casa si a fost foarte bun si hranitor pentru o cina rapida.

Pofta mare!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburger" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bifana