Gutui coapte cu sirop de vin roșu

de BakeUpArtist in Dulciuri, 28 Oct 2016 | 3486 vizualizari

 

Ador toamna, pentru ca ne ofera numai roade gustoase. Asa ca am zis sa profit de sezon si sa coc ceva buun!

 

INGREDIENTE

  • 4 gutui medii;
  • 20 g unt;
  • scortisoara macinata;
  • 1 baton scortisoara;
  • 6 linguri de zahar;
  • 500 ml de vin rosu (am folosit demisec);
  • 2 linguri de miere;
  • 250 ml apa;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gutui coapte cu sirop de vin roșu:

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe și se îndepărtează semințele;

- Pregătiți o tavă pentru cuptor, puneți gutuile și adăugați peste fructe, uniform: 3 linguri de zahăr, untul, scorțișoara măcinată, mierea;

- În tavă adăugați apa, lângă gutui;

- Dați la cuptor timp de aprox. 50 de minute, iar din când în când stropiți gutuile cu siropul din tavă;

Sirop de vin roșu

- Puneți vinul pe foc mediu și adăugați 3 linguri de zahăr și un baton de scorțișoară;

- După ce fierbe, micșorați flacăra și lăsați să se reducă la foc mic, până ajunge la consistența de sirop, și anume, când luați pe lingură, să lase urme și să nu curgă picături;

- Când gutuile sunt gata, se servesc cu siropul de vin, merg foarte bine împreună. 

TIPS-URI

1

Taiati gutuile in sferturi, se patrund mai bine si se coc si mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gutui coapte cu sirop de vin roșu" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

28.10.2016, 10:00

Rocsi 1

28.10.2016, 19:59

Catalina L 1

29.10.2016, 22:01

chiar artistice

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele pufoase cu iaurt