Gustare festiva din cascaval cu surimi (3)

de anisoara in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2010 | 17657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
    • o cutie de betisoare de crabi sau surimi
    • 200 gr de cascaval de tip olandez,
    • 100 gr de unt molcut ,
    • 2-4 catei de usturoi,

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gustare festiva din cascaval cu surimi (3):

Betisoarele de crabi sau surimi  se dezvelesc de pelicula si se lasa intr-o farfurie pentru ca sa ajunga la  temperatura camerei.

 

Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mai mascate. O bucatica mai mica din cascaval se da prin razatoarea cu gauri mai mici pentru ornare, si se pune aparte in alta farfurie plata. Untul se lasa in prealabil sa se inmoaie - sa devina molcut.

Cateii de usturoi se curata si se piseaza marunt, marunt.  Usturoiul se pune dupa gust.

 

Toate ingredientele se adauga intr-o farfurie mai adinca. Se adauga o lingura de maioneza provansal sau un ou fiert dat prin razatoarea mica si se amesteca foarte bine cu o lingura .

 

Fiecare betisor de crab se desface . Sunt 2 metode de desfacere .- totul depinde de calitatea lor. I metoda- se ia un betisor in mina si se roteste putin intre palme.

Veti vedea cum se desfasoara intr-o fisie dreptunghiulara.

 

Daca observati ca nu vrea sa se desfasoare , se pune intr-o farfurie cu putina apa calduta si se lasa vreo 30 secunde. Dupa aceea se vor desface cu usurinta. Dar in unele cazuri foarte rare ele nu se desfac, sau la desfacerea lor se rup tare.

 Totul depinde de calitatea lor.

Fiecare betisor desfacut se unge cu pasta de cascaval si se stringe la forma initiala. Se pun la frigider pentru intarire timp de o ora-doua.

Dupa aceea se taie feliute pe diagonala lor cu un cutit si se aranjeaza pe platou , dupa cum este aratat in foto.

 

 Din masa primita se formeaza niste bilute mici sau mai mari  si se dau prin cascavalul ras prin razatoarea mica. Se aranjeaza in farfurii peste feliile de surimi taiate sau in alte moduri. Urmariti dupa fotografii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gustare festiva din cascaval cu surimi (3)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

luminita20_2006 1

25.01.2010, 21:14

mmmm super ideea

anisoara 1

25.01.2010, 23:21

Luminta, multumesc.

housy 1

27.06.2010, 18:16

wow !! altceva ce adoram de la colegele din Chisinau....surimi.. pana la ele nu mancasem veci.....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu smantana si cascaval