Guguluf in trei culori

de Sidy in Prajituri, 24 Mai 2012 | 12317 vizualizari

 

Ca o fi guguluf sau gugelhupf tot delicios este.Stiti ca i se mai spune si "Prajitura imparatului " ?
"...„Aş îndrăzni să-l îmbii pe Majestatea voastră cu o felie de Gugelhupf” – aşa a început prima vizită a împăratului Franz Joseph la actriţa vieneză Katharina Schratt. Şi împăratul a acceptat. o felie, doua...mai multe .Sau cel puţin aşa spune povestea…

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite cacao
  • 1 cutie lapte condensat(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf in trei culori:

Prima data facem blatul galben amestecand galbenusurile cu 3 linguri de zahar pina se face o spuma alba. Adaugam apoi coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina amestecate cu jumatate din praful de copt si cele 3 linguri de apa minerala. Amestecam bine pina se omogenizeaza ingredientele.

Pregatim o forma de guguluf din silicon in care vom pune aluatul galben obtinut.

Cu ajutorul unei site mici , presaram cacaoa peste aluatul galben, astfel incat acesta sa fie bine acoperit.

Albusurile cu putina sare, le batem bine spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina ramasa amestecata cu cealalta jumatate de pliculet de praf de copt si uleiul. Invartim cu grija sa amestecam toate ingredientele. Cu ajutorul unei linguri asezam aluatul in forma peste cacao, il nivelam si il bagam in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute( depinde de cuptor) Facem testul cu scobitoarea sa aflam daca este copt.

Lasam guguluful sa se raceasca in forma de silicon.

Luam un platou , rasturnam guguluful pe el si il presaram cu zahar praf sau il servim cu lapte condensat pe care l-am fiert in apa, o ora, la foc mic, in ambalajul original.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mena29 1

31.05.2012, 06:22

scuze,cu doua

babi5 1

28.02.2013, 19:00

Sidy 1

01.03.2013, 07:47

Da babi5 ai dreptate ! Merge la o cafea.... Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos in 3 culori