Cele mai bune eclere, garantat! In plus, cojile ies exact ca cele cumparate, iar reteta o gasiti si pe site-ul meu, noiinbucatarie.
Preparare coji: se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste se adauga faina toata odata si se amesteca bine.
Se ia compozitia de pe foc, se lasa sa se racoreasca (trebuie sa reziste degetul la atingerea aluatului, sa fie doar caldut) si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.
Tava se tapeaza cu hartie de copt si se formeaza eclerele.
Eu am folosit o seringa de ornat pentru a le pune in tava si apoi le-am pus in cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de min, sau pana cand se rumenesc frumos.
Mi-au iesit 19 eclere din aceasta compozitie.
Prepararea cremei: 400 ml lapte se pun la fiert. Restul de lapte (100 ml) se amesteca cu praful de budinca si cu cele 5 linguri de zahar si se adauga peste laptele fierbinte amestecand continuu pana cand se ingroasa suficient. Se lasa la racit.
Cojile de eclere se taie pe jumatate si se umplu cu crema.
Deasupra eclerelor am pus finetti topit si am dat 10 minute la frigider pentru a se intari ciocolata, dupa care am trasat tot cu finetti linii orizontale.
Pofta buna sa aveti!