Iar am venit cu un desert cu fructe de padure, de data aceasta o rulada buna si aratoasa as zice eu. E usor de facut si e delicioasa. Singurul defect e ca dispare super repede de pe farfurie.
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. Adaugam galbenusurile mixand in continuare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si amidonul folosind o spatula si facand miscari rotative usoare pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 20 de min.
In acest timp pregatim umplutura.
Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba aprox 5 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc.
Scoatem rulada din cuptor si o scoatem si din tava (cu hartie cu tot) pe un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit desfacem rulada din prosop si o ungem cu umplutura de fructe si o rulam indepartand si foaia de copt (pastram 2 linguri din umplutura pentru ornat). Sau puteti indeparta mai intai hartia de copt, cum doriti.
O rulam in prosopul umed si strangem la capete.
Lasam asa aprox o ora, la rece.
Scoatem din frigider, indepartam prosopul si punem rulada pe o tava si o ornam cu umplutura pastrata.
Ciocolata o topim pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde ( in reprize de cate 10-15 secunde amestecand dupa fiecare repriza pana se topeste).
O punem intr-o punguta si trasam dungi peste rulada.
Pastram rulada la frigider pana la servire.
1
Puteti folosi fructe proaspete sau congelate
2
Pentru glazurat puteti folosi si doar ciocolata