Inca o reteta minunata (pentru ca are nuuuuca!) :) si cofeinizata :)) Care demonstreaza ca la noi la tara femeile-s gospodine desavarsite!
Blat:
Crema de nuca:
Crema de ness:
+ ciocolata alba pt decor
Blat:
Albusurile batute spuma se mixeaza cu zaharul, apoi punem galbenusurile, esenta si la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam intr-o tava de 25cm x 35cm 3 sferturi din compozitie, iar in restul punem cacaoa si marmoram blatul cu un cutit. Tinem la cuptor la 180C pana trece testul scobitorii. Cand s-a racit in taiem pe jumatate.
Crema de nuci:
Punem laptele cu zaharul (nu si cel vanilinat) pe foc si cand incepe sa fiarba turnam nuca si amestecam bine, apoi o luam jos si punem zaharul vanilinat. Mixam untul pana devine cremos in timp ce asteptam sa se raceasca nuca. Daca ajung la aceeasi temperatura punem nuca peste unt si amestecam repede.
Crema de ness:
Mixam ouale cu zaharul pana cresc putin in volum, apoi adaugam nessul si punem compozitia pe baie de aburi. Lasam pana se ingroasa putin, apoi lasam la racit. Inglobam cate o lingura in untul cremos.
Asamblare:
Umplem blaturile cu crema de nuci, iar peste al doilea punem crema de ness. Ornam cu ciocolata alba rasa.
1
La creme, daca va e teama sa nu se taie din cauza untului, folositi margarina Rama sau Unirea.