Guguluf cu branza dulce

de alice_ciobanu in Prajituri, 30 Aug 2011 | 4758 vizualizari

 

Aveam niste branza de vaci, foarte dulce si bunuta, si un strop de gand ce ma chinuia intrebandu-ma zadarnic "...ce faci cu branzica?, ce faci cu branzica?". "Ceva sarat", imi soptea cineva pe umarul stang, "..ceva dulce" se auzea timid din dreptul umarului drept.

...Si uite-asa...pana la urma tot, printre soapte si arome...m-am trezit negociind cu vocea umarului drept. "Ceva de dulce? zici"...ehee.....dar fara prea mult foc, ca-i cald tare azi....fara prea mult efort ca mi-e cam lene azi...n-am o reteta la indemana, .....ehehee si-ntru-n final glorios, am decis: "De dulce sa fie!... fara mult foc! si repejor ca mi-i si lene, iar Miruna vrea acusi afara la joaca"....complicat?

So, ca sa nu o mai lungesc..iata ce mi-a iesit...rapid, dulce, aromat, fara mult foc, si cireasa de pe tort!...e bun si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 220 gr zahar
  • 80 gr unt 
  • 3-4 liguri de smantana groasa 
  • un pilc de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt 
  • coaja de lamiie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului, aveti nu? :P)
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu branza dulce:

Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.

Am adaugat apoi  untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) )coaja de lamiie, plicul de zahar vanilat (doar consistenta lui :P) si am mixat inca putin.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.

Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi :P si-am pus toata compozitia, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute...faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur :P

Anyway, dragilor, asta e....foarte bun, foarte rapid. R. a zis:"e cel mai bun guguluf, de pana acum"...chestie care m-a impaunat asa putin :P, dar mi-a crescut inima cat o paine cand am vazut-o pe Miruna cum infuleca :))

Asa ca....poate cand va e dor de ceva cu branza dulce, fara mult efort.....incercati aceasta reteta de guguluf cu branza dulce.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

jolygina 1

30.08.2011, 21:56

foarte bun

Mihaela11_jo 1

30.08.2011, 23:33

Ce bunatati ne-a pregatit furnicuta

Anamaria7 1

31.08.2011, 22:23

parca-i simt aroma

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu glazura de portocale