Aceasta reteta am gasit-o pe blog-ul Laurei Adamanche. Sunt usor de facut, gustosi si aspectuosi.
Mixam ouale cu zaharul pana se deschide la culoare si isi dubleaza volumul.
Topim ciocolata pe baie de abur impreuna cu untul.
Adaugam ciocolata topita, usor calduta, peste oua, amestecand pana la omogenizare. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praf de copt. Punem sarea si esenta de vanilie.
Obtinem o crema pe care o tinem la frigider minim 3 ore sau peste noapte.
Formam din aluat o bila cat o nuca pe care o dam prin zahar pudra si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam asa cu toata compozitia.
Coacem biscuitii la 170 grade, maxim 10 minute. Interiorul trebuie sa ramana umed ca la negresa, asa ca nu depsiti timpul de coacere.
Dupa ce s-au copt, ii lasam putin sa se raceasca in tava si ii scoatem usor din tava pentru ca sunt fragili si moi pana se racesc.
Din cantitatile mentionate am obtinut 46 biscuiti.
1
Reteta prevede sa dam bilutele de coca si prin zahar tos insa eu am incercat si nu mi-a placut, asa ca i-am dat doar prin zahar pudra.
2
Dupa coacere au aspect crapat, foarte frumos.
3
Manevrati cu grija cat sunt calzi, pentru ca sunt fragili.