Gris cu lapte si zahar caramel

de Ina in Dulciuri, 24 Mar 2012 | 14881 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 g gris
  • sirop de zahar caramelizat
  • vanilie
  • coaja de portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si zahar caramel:

Punem laptele cu 5 linguri de zahar la fiert, la foc mic. Adaugam si cateva picaturi de valinie. Cand incepe sa dea in clocot turnam grisul in ploaie si amestecam  energic cu telul, sa nu se lipeasca  de peretii vasului  si sa nu faca cocoloase. 

Cand capata consistenta unei mamaligute moi, oprim focul . 

Servim cu sirop de zahar caramelizat ( punem la caramelizat 5-6 linguri de zahar, apoi adaugam cu grija 200 ml. apa si lasam pe foc pana se topeste tot caramelul).

TIPS-URI

1

Cand pui grisul in farfurie , acesta trebuie sa curga, sa nu fie foarte tare.

2

Cantitatea de gris depinde de tipul grisului. Daca acesta are bob mare se va umfla mai mult , iar "mamaliguta" va iesi mai vartoasa. In acest caz eu mai adaug lapte pe final, amestecand pana omogenizez bine totul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si zahar caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu lapte si afine