Gris cu lapte si fistic

de Ancutsa in Mancare copii, 3 Iul 2019 | 1657 vizualizari

 

Grișul cu lapte este unul dintre deserturile pe are le adoram când eram mică. Îmi place sa-l mănânc cu sirop de zahar, știu, e dulce, dar îl consum mai rar. În plus, se spune că nu zahărul în sine e periculos, ci cantitatea pe care o folosim. De aceea, trebuie consumat cu moderație.
Ce am adus nou este fisticul mărunțit, pentru o notă aparte, dar și pentru mai multă savoare. Voi ce adăugați în plus pentru a transforma banalul griș cu lapte într-un desert special?
„Meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri zahăr,
  • 3 linguri griș,
  • 150 ml apă,
  • Fistic mărunțit, după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gris cu lapte si fistic:

 

 

Într-o crăticioară, se pune la fiert laptele, când începe să fiarbă, se adaugă grișul, amestecând cu un tel, pentru a evita formarea cocoloașelor și pentru a nu se lipi. Se adaugă și 2 linguri de zahăr, se fierbe amestecul până se îngroașă, dar având grijă să nu iasă vârtos.

Separat, se pregătește siropul: se caramelizeaza 2 linguri de zahăr, iar când devine auriu, se adaugă aprox o ceașcă de apă și se fierbe până când zahărul s-a topit, iar siropul începe să se lege.

Se toarna grișul în farfurii si se toarnă peste el siropul fierbinte. Se garnisește cu fistic tocat mărunt.

 

Timp: 20 min

Porții: 2

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/gris-cu-lapte-si-fistic.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si fistic" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Escalop de vara