Gomboti cu magiun - de post

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 11 Feb 2011 | 12804 vizualizari

 

Ddaca aveti pofta de ceva dulce si nu stiti ce sa faceti, va propun o reteta delicioasa si ieftina, de post.
Gomboti = galuste
sursa : http://www.bucataras.ro/retete/gomboti-cu-silvoita-magiun-de-prune-16177.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 100 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • zahar vanilat
  • pesmet
  • zahar
  • ulei
  • un praf de sare
  • magiun de prune ( gem de prune)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu magiun - de post:

Spalam cartofii si i punem la fiert in coaja. Ii pasam cu furculita cat sunt calzi, adaugam un praf de srae, zaharul, uleiul, faina, zaharul vanilat si omogenizam compozitia. Lasam compozitia se se raceasca. Ne ungem mana cu ulei si formam bilute, pe care le turtim, iar in mijlocul lor vom pune magiun, dupa care modelam inapoi biluta. Procedam la fel pana terminam compozitia.

Intre timp am pus pe foc o oala cu apa, cand a inceput sa fiarba, dam focul incet si punem galustele in ea, sunt gata cand se ridica la suprafata.

Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, il lasam sa se incinga, apoi vom pune pesmetul si-l calim usor, stingem focul si adaugam zahar dupa gust si amestecam usor.

Galustele fierte le scoatem cu o paleta si le dam prin pesmet. Sunt delicioase, nici nu zici ca sunt de post! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu magiun - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.02.2011, 17:13

MIUTA 1

15.02.2011, 18:02

O sa-i pun la favorite.Si eu fac dar o alta reteta dar ai tai au iesit grozavi.Felicitari .Mai vreau sa-mi dai voie sa-l pupacesc pe baietelul din avatar ca tare e frumos,mai frumos decat prevede legea

adry88 1

04.07.2011, 16:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert galuste cu caise