Budinca de caramel

de Miha in Dulciuri, 20 Iun 2011 | 4261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 25 g amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de caramel:

Zaharul se caramelizeaza pana devine auriu. Sau maroniu, daca va place gustul mai intens de caramel. Atentie insa sa nu se arda foarte tare, pentru ca va deveni amar.

Laptele se infierbanta si se toarna peste zaharul caramelizat, apoi se fierbe la foc mic pana se dizolva caramelul.

Amidonul il "desfacem" cu putin lapte cu caramel, apoi il turnam in vasul cu lapte si caramel. Fierbem la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa.

Se lasa sa se racoreasca putin, se toarna in cupe si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de caramel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (45)

Panacris 1

19.09.2011, 19:30

RuxyRux 1

19.09.2011, 22:49

Minunata Miha...nu stiu daca mai ai...dar raman cu gandul la ea

bianca92 1

07.10.2013, 15:26

M-ai facut foarte curioasa...vreau si eu asa ceva <3

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort la microunde