Daca am avut pofta de clatite, am facut la ceas de seara cateva cu sirop de artar in aluat.
Foarte bune au iesit!
Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza.
Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina.
Omogenizam din nou compozitia si o diluam cu apa minerala.
La final adaugam si putin ulei de masline.
Uleiul adaugat in compozitie reduce efectul de bule de aer din timpul prepararii clatitelor.
Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, apoi incindem tigaia unsa cu putin ulei
Cu un polonic turnam din compozitie in tigaia incinsa si inclinam tigaia pentru a se dispune compozitia pe toata suprafata ei.
Lasam clatita sa se rumeneasca pe prima parte, apoi o intoarcem si o rumenim si pe cealalta parte.
Procedam la fel pentru fiecare clatita in parte.
Servim clatitele cu gem sau dulceata, calde sau reci, dupa preferinta.