Desert gogosi umplute cu gem

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 21 Apr 2018 | 2535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina
  • 2 oua
  • 70 grame unt
  • coaja de lamaie/portocala
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 25 grame drojdie proaspata
  • gem de zmeura si caise pentru umplut
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi umplute cu gem:

Se incalzeste laptele cateva minute. Nu trebuie sa fie fierbinte. 

Ouale, untul si drojdia se aduc la temperatura camerei. 

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pastreaza pentru alta reteta. (Se pot face omleta). 

Se amesteca drojdia faramitata cu zaharul, laptele si putina faina. Se lasa la crescut 15 minute, apoi se amesteca cu restul de faina, esenta de vanilie, galbnusurile, untul, sare si coaja de lamaie. Aluatul obtinut se framanta pana devine catifelat. Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.

Se intinde apoi aluatul pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul unui sucitor, in foaie nu foarte subtire. Se taie cu o forma pentru biscuiti sau un pahar. 

Se prajesc in baie de ulei cateva minute, pana devin brun-aurii. Se lasa putin la racit inainte de a fi umplute. 

Se pot umple cu un varf pentru ornat torturi, cel lung, ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite