Reteta este luata de la Rocsi, am avut putin de tras cu ele, dar m-am consultat cu ea si pana la urma au iesit super, foarte pufoase.
Gogosiile imi amintesc de copilarie, de mama, de casa.
Pentru aluat:
Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin.
Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca.
Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de lamaie iar la final untul topit si incepem sa framantam bine.
Obtinem un aluat nelipicios, elastic, se acopera cu un prosop si se lasa la loc cald sa creasca, pentru 1 ora-1 ora 30 minute.
Pe masa de lucru se presara faina,se rupe jumatate din aluat, se intinde cu sucitorul, iar cu un pahar se decupeaza gogosile, care se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarata cu faina,se lasa 30 minute.
Intr-un ceaun punem ulei la incins, punem pe rand gogosiile la prajit si le scoatem pe un servet de hartie.
Dupa ce le terminam pe toate, luam o siringa si incepem sa umplem gogosile.
Se pudreaza cu zahar pudra.