O mare, dar mareeee bunatate, va invit cu drag sa probati reteta!
Ca la bucatarasi acasa
Din aceasta cantitate, ne iese un chec mare.
Albusurile le mixam cu un praf de sare si cu zaharul si vanilia pana devin ferme (dureaza putin, insa merita).
Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza, apoi cu laptele, adaugam nuca macinata, o jumatate din cantitatea de albus, faina si praful de copt si la final, incorporam restul de spuma de albus prin invaluire.
Intr-o forma de chec tapetata cu pergament, punem aluatul, adaugam bucatile de nuci si introducem checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Eu l-am tinut la 180 de grade C, timp de 30 de minute, dupa care am redus temperatura la 170 de grade C, l-am acoperit cu foaie de copt si l-am mai lasat inca 30 de minute, in total a stat o ora la cuptor.
Checul l-am feliat, numai dupa ce s-a racit complet.
E un deliciu!
Daca doriti, puteti sa-l pudrati cu zahar pudra vanilat.