Este prima data cand fac gogosi la cuptor. Rezultatul a fost unul neasteptat: nu mai vrem gogosi prăjite niciodata; toata familia a fost încântată si le-au "devorat"imediat. :)
Ca la bucatarasi acasă.
Mai întâi, pregatim maiaua; punem drojdia intr-un castron, adaugam 1 lg de apa calduta si omogenizam. Lasam maiaua 15 min sa crească.
Intr-un bol, punem faina cernuta. Adăugăm zaharul, esenta, un praf de sare, maiaua si apa călduță. Framantam si adaugam treptat uleiul. Trebuie sa obținem un aluat elastic si nelipicios.
Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească până isi dublează volumul.
Punem ulei pe masa de lucru, luam aluatul si il intindem. Decupam gogosile cu o forma rotundă si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Le acoperim si le mai lăsăm la crescut 10-15 min.
Coacem gogosile la foc mediu, până devin rumene, max 20 min.
Le ungem cu miere si le trecem prin nuca de cocos.
Pofta buna!