Mini Gogoși Berlineze. Aceste gogoși sunt pur și simplu demențiale, o nebunie, chiar dau dependență. Le-am făcut de 3 ori intr-o săptămână și au ieșit de-a dreptul perfecte.
Vi le recomand cu drag să le încercați, știu sigur că veți fi surprinși de pufoşenia, aroma și miezul acestor berlineze .
Pentru aceste Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, lapte, oua, zahar, unt, drojdie.
Cum se prepara Gogosi berlineze, reteta pentru un desert delicios
Intr-un bol încăpător, se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm până la dizolvarea zahărului, apoi punem și gălbenușurile, untul (topit și răcit), esența de vanilie și praful de sare. Omogenizăm totul cu o lingură, incorporând ușor și făina. Frământăm aluatul obținut până nu se mai lipește de mâini, dacă e cazul, puteți să mai adăugați puțină făină, până ajungeți la consistența dorită. Lăsăm la dospit o oră aprox. la loc călduț (eu încălzesc cuptorul 1 min apoi il sting, introduc bolul cu aluat și il las cu usa inchisa).
Rupem bucăți din aluat și formăm biluțe, le-am făcut de 15 gr. biluța (cât bobul unui strugure mai mare), dar asta rămâne la alegerea fiecăruia. Le așezăm pe o foaie de copt distanțate, pt ca vor mai crește și le mai lasăm o oră să dospească acoperite cu un șervet.
Încingem uleiul intr-o tigaie înaltă și începem să adăugăm din gogoșile formate (le desprindem ușor de foaie să nu le deformăm). Uleiul trebuie sa ajungă măcar la mijlocul gogoșilor, lăsăm focul mediu spre mic și le rumenim frumos pe ambele părți. Pe un platou cu șervet, scoatem mini gogoșile și le pudrăm cu zahăr pudră dacă dorim. Se pot servi atât simple cât și cu ciocolată, dulceață, înghețată..
Incearca si reteta de Gogosi rasucite, pufoase si bune sau varianta de Gogosi simple, la fel de bune.
Iti recomandam si reteta de Gogosi pufoase cu lingura.