Laptele se incalzeste putin si apoi in el se dizolva o lingura de zahar si cubuletul de drojdie proaspata. Se lasa sa stea 5-10 minute.
Se bat cele doua oua cu putina sare.
In faina se face o adancitura in care se toarna restul de zahar, ouale batute, zaharul vanilat, coaja de lamaie si coaja de portocala rasa si amestecul de mai sus facut din lapte, zahar si drojdie.
Se amesteca si se framanta bine toate ingredientele. Se aduga treptat cate o lingura de ulei si se framanta in continuare pana rezulta un aluat elastic si care nu se mai lipeste de mana.
Cand aluatul este gata, se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit, la loc cald, timp de aproximativ o ora pana creste.
Cand aluatul a crescut, se scoate pe blatul de preparare tapetat in prealabil cu faina si se intinde foaie nu foarte groasa. Din aceasta foaie, cu un pahar, se taie forme rotunde de aluat care apoi se lasa sa mai stea 5-10 minute.
Intre timp se pune intr-o cratita (tigaie) uleiul iar cand acesta e incins, se pun formele rotunde de aluat la prajit pe fiecare parte.
Cand sunt prajite si rumenite frumos, se scot si se lasa putin la scurs de surplusul de ulei si se orneaza cu zahar pudra.
Pofta buna !
1
se poate folosi si esenta de lamaie sau vanilie in locul cojii rase de fructe.
2
trebuie avut grija ca toate ingredientele sa aiba temperatura camerei.