Gogosi

de pity19 in Dulciuri, 7 Apr 2014 | 2781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina ,
  • 2 oua ,
  • 2 lg zahar ,
  • 1 lg sare ,
  • un cub drojdie ,
  • apa calda ,
  • zahar pudra .
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Pregatim maiaua : Intr-un vas adaugam faina , lg de sare , 2 lg zahar , drojdia dizolvata in putina apa calda , cele doua oua. Amestecam bine cu o paleta , daca mai este nevoie punem apa calda si doua lingurite de ulei . Aluatul trebuie sa fie unul pufos dar sa nu fie lipicios. Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la odihnit aprox 60 de minute . Dupa ce a odihnit , pudram cu faina pe masa de lucru , luam o bucata din aluat , intindem cu sucitorul o foaie nu prea subtire , dam forme cu un pahar cu gura rotunda ; Intr-o tigaie adaugam ulei , lasam la incins ; Adaugam gogosile in tigaia incinsa , lasam sa se coaca bine pe ambele parti , scoatem pe o farfurie pe care am pus un servetel pentru a absoarbe uleiul ; Tot asa continuam pana terminam tot aluatul ; La sfarsit pudram cu zahar si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Donauwellen - Valurile Dunarii