Gogosi

de LC in Dulciuri, 22 Oct 2012 | 5704 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 250 - 300 ml lapte
  • 150 g zahar
  • esenta de rom, vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • ulei cat cuprinde
  • un cubulet de drojdie
  • o lingura scortisoara
  • o lingura nuca de cocos
  • 3 oua
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Se pune faina intr-un vas. Laptele il punem pe foc cu zaharul, scortisoara, nuca de cocos, aromele si coaja de lamaie si lasam pana se topeste. Rupem drojdia bucatele mici si turnam cate putin lapte caldut si cu ajutorul furculitel faramitam bine bine incepand din centru si ajungand spre margini. Adaugam ouale, un praf de sare, uleiul si framantam bine bine pana se va incorpora toata faina. Lasam la dospit pentru 45-50 minute , acoperind vasul cu un prosop curat.

Rupem aluatul in mai multe parti si cu ajutorul facaletului intindem (nu subtire foaia , pentru a iesi gogosile pline si pufoase) si cu ajutorul unui paharel facem cerculete.

Le prajim in uleiul foarte bine incins si le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei.

Pudram si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase pentru ierni geroase