Cand va e pofta de ceva dulce, rapid si satios, aceste fursecuri sunt perfecte. Sunt geniale combinate cu lapte, iaurt, sau dimineata la cafea.
Amestecati fulgii de ovaz cu cocosul, untul, mierea, bicarbonatul stins, coaja de portocala, romul si stafidele (pe care le-am dat mai intai prin putina faina pentru a se incorpora mai bine). Trebuie sa iasa o compozitie omogena, putin sfaramicioasa, cam ca in poze.
Din acest "aluat" formam bilute de marime potrivita pe care le turtim sa ia forma unor biscuiti, ii asezam pe tava tapetata cu hartie de copt si aruncam in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Dupa 15 minute (sau pana li s-a rumenit "fundul") ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pentru a fi crocanti.
Gata! Pofta mare!
1
Biscuitii sunt digestivi si nu au prea multe calorii, mai ales daca folositi crema de branza slaba.
2
Pentru ca nu au zahar, ci miere, sunt foarte buni si pentru cei cu probleme de sanatate.
3
In loc de stafide puteti folosi orice alte fructe uscate sau confiate.