Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat, esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantam bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasam la dospit acoperit cu un prosop, intr-un loc cald. Am lasat la dospit 1h 30 min..se poate si mai mult.
Intindem aluatul cat sa aiba grosimea de 1cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei cani,taiem cerculete..mai mari sau mai mici ,ramane la dorinta fiecaruia.
Aluatul din jurul cerculetelor il facem o bila,il intindem si decupam iar cercuri.Lasam gogosile la odihnit 30 minute.
Le luam cu o spatula si le prajim in baie de ulei incins pana se rumenesc frumos pe o parte si pe alta.Cu grija ca se ard repede.
Cand sunt aurii se scot si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!