O altfel de placinta, usoara si eleganta.
Lasam aluatul la temperatura camerei,sa se decongeleze.
Curatam merele de coaja, indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare.
Stropim merele rase cu zeama de lamaie, adaugam zaharul (dupa gust) si scortisoara si le punem la foc mic si le calim usor. Vom scapa de surplusul de sirop adaugand 3-4 linguri de pesmet in compozitia de mere.
Cand aluatul este complet dezghetat, il intindem pe masa usor infainata si il netezim cu sucitorul, apoi il taiem pe din doua, obtinand doua foi egale de aluat.
Imaginar, impartim pe lungime foaia de aluat trei parti , iar partile din exterior le vom taia usor oblic, in fasii late de 1-2 cm.
In partea netaiata din mijloc vom pune un strat consistent de mere calite, apoi incepem asamblarea impletind fasiile din exterior, una cate una, peste stratul de mere din mijloc. Procedam la fel si cu cealalta foaie de aluat, obtinand astfel doua strudele impletite pe care le asezam in tava tapetata cu ulei si faina.
Ungem placinta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce foietajul se coace frumos, iar aromele de mar copt si scortisoara cuprind intreaga bucatarie.
Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se raceasca (daca putem) si o servim pudrata cu zahar .
1
Cantitatea de zahar depinde de cat de acre sunt merele, dar si de preferintele voastre.