Biscuiti Espresso cu cafea si portocala

de Bianca20 in Dulciuri, 26 Apr 2015 | 4822 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina;
  • 125 g unt;
  • 35 g cacao;
  • 1 ou;
  • 10 g praf de copt;
  • 100 g zahar;
  • 1 lingurita cafea;
  • 1  lingurita coaja de portocala;
Portii: 34
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Espresso cu cafea si portocala:

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa.

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul in jur de 5 minute.

Se adauga oul, cafeaua si coaja de portocala. Mixul de unt se adauga peste cel de faina si se amesteca manual, cat sa se omogenizeze totul si sa obtinem un alut nelipicios si usor de modelat.

Se fac bilute de marimea unei nuci si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Fiecare biluta obtinuta se preseaza cu o furculita pentru a-i da forma dorita. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca framantati aluatul prea mult, biscuitii nu vor avea aceeasi consistenta faramicioasa;

2

Am razuit foarte fin coaja de portocala. Astfel, aroma s-a raspandit mult mai uniform si biscuitii au avut o aroma delicioasa;

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Espresso cu cafea si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu biscuiti, napolitane si mascarpone