Gogosari murati

de Sidy in Muraturi, 3 Sep 2011 | 15586 vizualizari

 

O alta reteta culeasa din caietul cu retete al mamei mele....

 

INGREDIENTE

  • 15 gogosari cat mai carnosi
  • 200 ml otet
  • 60 g zahar
  • 100 g sare neiodata
  • 1 radacina hrean
  • frunze telina
  • piper boabe
  • mustar boabe
  • putin ulei(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari murati:

Spalam bine de tot gogosarii si ii lasam sa se scurga, apoi le scoatem cotoarele si ii taiem in 2-4 bucati pe fiecare in parte.

Curatam  hreanul si il taiem si pe acesta in doua si apoi vertical in patru si il punem peste gogosarii taiati pusi intr-un vas( bol) mai mare.

Intr-un alt bol amestecam bine otetul, sarea, zaharul, 3 linguri rase de boabe de mustar si 2 cu piper boabe, pina se topeste zaharul si sarea.Cine doreste poate adauga si 2 linguri de ulei de masline.

Rasturnam otetul cu mirodeniile peste gogosarii taiati , amestecam si ii lasam asa de azi pe maine, macar 12 ore sa se intrepatrunda lichidul cu gogosarii carnosi.Astfel vor lasa destula apa care va fi necesara la umplerea borcanelor.

Dupa trecerea timpului, asezam gogosarii in borcane impreuna cu hreanul, deasupra punem cateva frunzulite de telina si umplem mborcanele cu zeama lasata de gogosari care va fi exact atata cat avem nevoie sa umplem 3 borcane de 720 ml si unul mic.

Punem apoi capacele la borcane.

Intr-un vas, punem pe fundul sau un prosop, asezam borcanele si le acoperim cu alt prosop.Umplem vasul cu apa si dam vasul pe foc sa fiarba 10 minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dam focul la moderat si lasam sa fiarba incet.

Dupa scurgerea timpului, lasam borcanele in apa calda pina a doua zi cand se vor raci .

Le stergem de apa si le asezam in camara pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Xandrinne 1

03.09.2011, 22:46

Si eu ma pregatesc de muraturi, abia astept. Ce frumosi sunt gogosarii tai!

adry88 1

04.09.2011, 22:06

felicitari

RuxyRux 1

05.09.2011, 12:26

Caietul cu retete...la mareee inaltime...arata superb

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogonele cu conopida murate