Pentru a reusi sa conservam legumele, acestea trebuie sa fie proaspete si sanatoase. Ele se vor pastra in borcane bine spalate, bine inchise cu capace sau acoperite cu celofan si bine legate la gura. . Borcanele cu legume conservate se vor pastra la rece in camara( pivnita), ferite de lumina.
Printre retetele mele preferate, culese din caietul cu retete al mamei mele, am gasit si acesti minunati gogosari...
Spalam bine gogosarii, ii stergem si ii taiem in 4 sau in 6 depinde cat sunt de mari. Ii asezam in borcane peste cateva frunzulite de telina.
Acoperim cu apa toti gogosarii, apoi rasturnam apa intr-o oala si o masuram. Jumatate din cantitatea de apa o aruncam si completam cu otet de 9 grade C. Dam apa si otetul in clocot cu alte frunze de telina,piper boabe, boabe de mustar, coriandru boabe si 50 g sare la 1 l lichid.
Lasam sa dea un clocot , dupa care stingem focul si adaugam mierea( o lingura la 1 l lichid), amestecam si turnam lichidul peste gogosari.
Punem capacele la borcane , le lasam sa se raceasca pe masa din bucatarie si cand sunt reci, dam borcanele la rece , in camara(pivnita). Mie imi plac acesti gogosari iarna ca salata linga carnati proaspat prajiti si un piure de cartofi pentru ca nu sunt atat de dulci ....
Pofta mare !