Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico

de Mitinita in Muraturi, 25 Sep 2011 | 5516 vizualizari

 

Uite asa am vazut ca in Mexic se pun la murat morcovii. Inca nu pot sa va spun nimic despre gust, chiar e cam repede sa desfac borcanul,dar o sa revin cu un update. Si nu e super ca poate fi facut si in toiul iernii?
Este o reteta unica in felul ei,doar nu credeati ca mi-am schimbat stilul:))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 500 gr morcovi
  • 1 ceapa mare,alba
  • 3 ardei iuti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita oregano
  • 500 ml otet
  • 750 ml apa
  • 30 ml ulei  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico:

 

Se curata si se feliaza morcovii. Se curata ceapa,usturoiul si se taie,la fel se procedeaza si cu ardeii iuti.

Intr-o oala se toarna apa si otetul si se lasa la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se ia de pe foc si se acopera cu un capac pana se va folosi.

Intr-o tigaie,se infierbanta uleiul si se calesc morcovii 5 minute.

Se adauga ceapa,usturoiul,ardeii iuti si foaia de dafin. Se tin pe foc inca 10 minute.

Se adauga oregano si boabele de piper si se mai tin inca 3 minute,amestecand.

Gusta morcovii sa vezi daca iti place textura si in functie de asta iei jos de pe foc sau mai lasi putin.

Se pun in borcanele sterilizate si se toarna apa cu otet peste.

Se infileteaza borcanele si se pun deoparte pana se racesc.

Reteta originala recomanda sa fie tinute in frigider,dar dupa o luna arata bine,oricum au destul otet ca sa nu se strice.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zanahorias en escabeche sau morcovi murati si picanti a la Mexico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet