Gnocchi din gris cu sos de smantana

de Geanina87 in Paste, 10 Sep 2012 | 4031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gnocchi :
  • 1 litru lapte
  • 250 g gris
  • 100 g unt
  • sare
  • parmezan
  • prosciutto cotto
  • Pentru sos :
  • o jumatate de ceapa
  • smantana
  • lapte
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din gris cu sos de smantana:

Se pune laptele la fiert impreuna cu untul. Se adauga sare, iar apoi grisul in ploaie, amestecand cu un tel. Se adauga prosciutto taiat cubulete, parmezanul si se lasa pe foc pana se dezlipeste de pe oala. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, peste care se asaza compozitia. Cu o lingura inmuiata in ulei de masline se intinde compozitia ca in imagine si apoi cu ajutorul unui pahar sau cu ce vreti voi, se fac formele dorite. Se da la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute la 180 grade pana cand se rumenesc usor. Se servesc calzi cu sos de smantana sau pesto.

Pentru sos eu am taiat ceapa,am calit-o in putin ulei de masline,am adaugat smantana,putin lapte,sare si piper.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din gris cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi cu sos alb, zucchini si ciuperci