Iata o reteta de gnocchi cu rosii si vinete absolu delicioasa pentru care ai nevoie de urmatoarele ingrediente: gnocchi proaspeti, ceapa, rosii, usturoi, vinete, bacon, masline, parmezan si busuioc.
Iata cum se prepara reteta de gnocchi cu rosii si vinete
Pentru ca pastele se fierb foarte repede le lasam la final, cand sosul e gata, deci prima data pregatim sosul.
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt la calit cu ulei de masline. Adaugam bacon tocat marunt si carnat afumat, tocat si el marunt. Lasam sa se prajeasca putin, apoi adaugam putin oregano uscat si rosiile tocate marunt, usturoiul. Eu am folosit rosii proapete bine coapte. Cum noi mancam picant, am pus si un chili proaspat.
Adaugam vanata taiata cubulete si lasam sa se caleasca impreuna la foc mediu, amestecand.
Turnam putin vin alb care apoi trebuie lasat la foc mare sa scada, adaugam sucul de rosii si din cand in cand apa, pana vanata e gatita si moale. Punem si maslinele (eu am scos samburii).
Gustam de condimente, putem adauga putin zahar daca e prea acid sosul. La final punem busuioc verde proaspat si adaugam gnocchi fierte-atentie la timpul de fierbere, scrie pe ambalaj. Eu am fiert 3 minute, le-am scurs si am adaugat in sos.
Servim cu parmezan ras deasupra.