Sezonul vinetelor se apropie. Deja la piata am vazut vinete frumoase asa ca n-am rezistat.
Am vrut sa-ncerc o reteta deosebita pe care am vazut-o destul de des pe internet.
Am folosit ingredientele pe care le aveam in frigider, puteti improviza fara probleme.
Folositi daca puteti o branza de calitate, eu am folosit o branza frantuzeasca comté.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/vinata-evantai-acordeon-la-cuptor.html
Spalati legumele.
Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele.
Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor.
Apasati vanata, se va deschide in evantai.
Presarati cu sare si ungeti cu ulei feliile de vanata.
Taiati branza in lamele fine.
Asezati vanata pe o tava de copt.
Inserati pe fiecare felie de vanata, alternand rondele de ceapa, rosie si lamele de ardei si de branza.
Decorati cu branza si ceapa ramase. Apoi le stropiti cu un pic de ulei, puneti piper si presarati cimbru.
Puneti-le in cuptorul incalzit la 200°C. Coaceti timp de 10 minute, scoateti si acoperiti cu o foaie de aluminium.
Coaceti inca 20 minute, indepartati foaia si reduceti la 160 °C. Coaceti inca 20 minute.
Serviti cald natur sau ca garnitura la o carne alba sau peste. Rece este de asemenea foarte buna, cu un pic de otet balsamic.