Vinata evantai-acordeon la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 30 Iun 2018 | 3354 vizualizari

 

Sezonul vinetelor se apropie. Deja la piata am vazut vinete frumoase asa ca n-am rezistat.
Am vrut sa-ncerc o reteta deosebita pe care am vazut-o destul de des pe internet.
Am folosit ingredientele pe care le aveam in frigider, puteti improviza fara probleme.
Folositi daca puteti o branza de calitate, eu am folosit o branza frantuzeasca comté.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/vinata-evantai-acordeon-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 rosie
  • 1 ardel rosu
  • cimbru
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • 100 g de branza comté
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinata evantai-acordeon la cuptor:

Spalati legumele.

Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele.

Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor.

Apasati vanata, se va deschide in evantai.

Presarati cu sare si ungeti cu ulei feliile de vanata.

Taiati branza in lamele fine.

Asezati vanata pe o tava de copt.

Inserati pe fiecare felie de vanata, alternand rondele de ceapa, rosie si lamele de ardei si de branza.

Decorati cu branza si ceapa ramase. Apoi le stropiti cu un pic de ulei, puneti piper si presarati cimbru.

Puneti-le in cuptorul incalzit la 200°C. Coaceti timp de 10 minute, scoateti si acoperiti cu o foaie de aluminium.

Coaceti inca 20 minute, indepartati foaia si reduceti la 160 °C. Coaceti inca 20 minute.

Serviti cald natur sau ca garnitura la o carne alba sau peste. Rece este de asemenea foarte buna, cu un pic de otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinata evantai-acordeon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline