Gherute de pisica

de meosiris in Prajituri, 29 Dec 2010 | 6456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g ciocolata neagra
  • 100 g ciocolata alba
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g unt moale
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g faina
  • sare
  • 2 albusuri
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gherute de pisica:

Se topesc pe baie de aburi 50g ciocolata neagra si apoi se lasa sa se raceasca un pic.

Se mixeaza bine untul cu zaharul vanilat, apoi se inglobeaza faina, zaharul pudra, sarea si albusurile batute spuma.

La sfarsit se adauga si ciocolata topita.

Omogenizam aluatul.

Aluatul se spriteaza pe tava tapetata cu hartie de copt, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200C si se coc 10 minute. Cand le scoatem din cuptor, daca apasam un pic cu degetul pe un fursec, vom observa ca sunt moi, dar dupa ce se racesc, devin mai tari.
Separat topim 100g ciocolata alba si 100g ciocolata neagra. Prin aceasta ciocolata dam fursecurile dupa ce sunt racite bine. Le lasam deoparte sa se intareasca ciocolata pe ele, apoi sunt numai bune de servit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gherute de pisica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MotanLaOale 1

30.12.2010, 15:32

de pisica?????.....sigur ???? arata bine

meosiris 1

03.01.2011, 08:20

De pisica cu siguranta ...la gust zici ca sunt biscuiti cumparati. E o reteta absolut delicioasa! Trebuie neaparat sa o incercati!!! Va pup cu drag pe toate!

elena1988 1

24.02.2011, 09:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu piure de mere si ciocolata