Ghebe la borcane pentru iarna

de Rocsi in Conserve, 6 Oct 2010 | 45261 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ghebe
  • sare mare
  • borcane (mai mari sau mai mici cum va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la borcane pentru iarna:

Mai intai de toate va echipati intr-o zi cu multe sacose,va imbracati mai gros(ca acum e rece afara),luati si ceva papica,va urcati intr-o masina si directia spre padure la cules ghebe......

daca nu alegi varianta a 2a .,care am ales-o si eu ...va imbracati,luati sacose,niste banusori si fuguta la piata si cumparati ca e plin..cel putin la noi e plina piata...

acum daca am ajuns acasa incepem sa ii pregatim.

curatam ghebele.

ii spalam bine in foarte multe ape.

apoi ii punem intr-o oala mare cu apa rece si 2-3 linguri de sare mare.

ii lasam acolo cam 30 min(isi va lasa pe fundul oalei toata mizeria).

apoi ii scoatem de acolo,ii mai dam printr-un jet de apa.

ii asezam intr-o oala curata,punem apa cat sa ii acopere bine si ii fierbem cam 30 min.

dupa ce i-am fiert ii lasam sa se racoreasca in apa aia in care au fiert.

dupa ce s-au racorit,ii mai dam o data sub un jet de apa(dar nu ii spalam bine ci facem doar o simpla trecere pe sub apa cu ei).

incepem sa ii asezam in borcane.

un rand ghebe unul sare,unul ghebe,unul sare si tot asa pana se termina toti.

sau daca nu doriti sa puteti sa ii puneti in pungute in congelator.

borcanele se dau la rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la borcane pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Rocsi 1

27.10.2010, 22:47

sabi eu le-am luat de pe piata...s-au facut foarte multe la noi anul acesta

Bya Ralu 1

08.10.2012, 22:26

super!ce-mi placsalvez reteta

Rocsi 1

08.10.2012, 22:33

Poza principala e facuta zilele trecute cand am pus bureti la borcane.Am pus alta ca se vede mai frumos

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti la otet