Gem din caise si cu miez de nuca

de mamaieelena in Dulceata / Gem, 15 Iun 2011 | 7349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 de bucati de caise
  • 600 grame aproximativ ,zahar
  • 100 ml apa
  • 100 gr miez de nuca
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem din caise si cu miez de nuca:

Caisele spalate si tamponate cu prosopul se desfac in jumatati scotandu-le samburii.

Intre timp intr-o oala de aproximativ 4 litri se pune zaharul si apa la fiert. Cand zaharul s-a dizolvat se pot pune caisele. Se lasa la fiert la foc potrivit si intre timp luam spuma cu o lingura de lemn speciala pentru dulcegarii. Cand este aproape gata se poate pune nuca, coaja de lamaie si zeama, se mai lasa pret de 5 minute la fiert si se opreste focul . Se lasa 15 minute si se poate pune in borcane care se acopera bine cu prosoape pana se vor raci complet.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem din caise si cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Cris2711 1

18.06.2011, 19:23

RuxyRux 1

19.06.2011, 23:14

Ce deliciu mamaie...fix pe gustul meu

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 08:11

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de pere