Dulceata din mure

de Panacris in Dulceata / Gem, 1 Aug 2018 | 4489 vizualizari

 

Anul acesta am redescoperit savoarea murelor. Vă aduc reteta pentru o portie, am invatat din experientele mele din trecut ca e mai bine sa faci din cantitate mai mică dulceața, astfel scade timpul de fierbere și ramane culoarea mai frumoasa. Spor si pofta buna! :-*
 

 

INGREDIENTE

  • Mure de cultură 1000 g
  • Zahăr tos 800 g
  • Zeama de la o lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din mure:

Murele pun într-o strecurătoare încăpătoare, apoi se trec sub un jet rapid de apă rece pentru a se îndepărta eventualii musafiri, mici insecte inofensive. Fructele scurse bine de apă se pun intr-un vas special pentru dulcețuri, eventual din inox cu fundul gros, sau un ceaun clasic, se presară zahărul și atenție nu se amestecă, ci se răsucește vasul, astfel încât să se încorporeze zahărul printre fructe. Se lasă la rece peste noapte, sau măcar vreo 3-4 ore. Apoi se pune la foc rapid, împreună cu zeama de lămâie, până ce se topește zahărul și se obține siropul. Se scot fructele din dulceață cu ajutorul unei spumiere, se pun într-o altă strecurătoare și se lasă la odihnă. Siropul rămas se lasă la fiert la foc mic până obținem consistența potrivită pentru dulceață. La final se adaugă fructele și se mai lasă la clocotit cca. 15 minute. Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid eremetic și se pun la dunst cald cu capacul în jos pentru a se sigila mai bine, acoperite cu prosoape groase de bucătărie. A doua zi se etichetează și aranjează în cămară sau beci.

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuci