Gem de zmeura (fara samburi)

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 10 Iul 2019 | 3683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,6 kg zmeura
  • 1 lamaie
  • 800 g zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura (fara samburi):

Se spala zmeura, se pune intr-un vas si se stropeste cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul si se amesteca, apoi se baga vasul la frigider pentru cel putin jumatate de ora ca fructele sa-si lase zeama.

Dupa aceea, se pune vasul la foc si se lasa zmeura sa fiarba cat sa se patrunda bine. Se da apoi prin strecuratoare, iar siropul ramas se pune din nou la foc (intr-un vas curat) pana cand se leaga sau pana cand trece de testul picaturii: se pune o picatura de gem pe o farfurie si daca nu se imprastie, atunci gemul este gata.

*Cand luati gemul de pe foc acesta trebuie sa fie inca lichid, deoarece el se va mai inchega dupa ce se raceste.

Se pun 3-4 borcane spalate la cuptor pentru circa 5 minute, apoi se scot si se umplu cu gemul fierbinte. Se infileteaza capacele bine, pe urma borcanele se pun la racit sub o patura pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura (fara samburi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]