Gem de struguri

de jolygina in Dulceata / Gem, 6 Sep 2010 | 23863 vizualizari

 

mi-au mai rams ceva struguri prin casa asa ca am zis sa fac ceva bun

 

INGREDIENTE

  • 1 kg struguri negri
  • 500g zahar
  • zeama de la o lamie si coaja
  • un plic zahar vaniliat
  • 3-4 picaturi de esenta de migdale, optional

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de struguri:

se curata boabele de struguri de pe  ciorchine si se scot samburii, daca au, si se dau prin blender

se pune zaharul si coaja de la lamaie si de pun pe foc cam 30-45 min, 

cand incep sa se lege cat de cat,se adauga si zeama de lamaie si zaharul vaniliat dupa care mai lasa sa fiarba cam 15 min pana vedem ca s-a legat bine ,

cand este gata se ia gemul de pe foc se adauga esenta de migdale si se toarna in borcane cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

jolygina 1

07.09.2010, 22:07

da cred ca se face si din struguri albi probabil ca e la fel de gustos dar cu alta culoare

Julie 1

10.09.2010, 08:49

Se face gem din orice fel de struguri.La noi in Buzau gasim in piata struguri fara samburi ,special pentru compot sau gem .Iar dulceata din strugurii coarna albi...ce sa mai spun...un deliciu!!

CretuValentina 1

11.06.2019, 11:59

nu am mancat niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert gem de piersici cu pepene galben