Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara

de susu in Dulceata / Gem, 13 Iul 2012 | 5927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1 kg corcoduse galbene si rosii
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 700 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita rasa praf de ghimbir
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara:

Se taie prunele in patru, se pun in oala in care se face gemul, se acopera cu un rand de zahar, deasupra se pun corcodusele desfacute in jumatate ca sa-si lase zeama si deasupra restul de zahar. Se lasa acoperit pana a doua zi cand se pune pe foc dar nu direct pe flacara si se amesteca mereu sa nu se prinda.

Punem dupa vreo 1/2 ora si mirodeniile. Deobicei pun 400 gr de zahar la 1 kg de fructe dar asta a iesit foarte bune, exact cat trebuie de dulce. Spre sfarsit adaugam sucul de lamaie. Lasam sa fiarba 1 ora sau doua in functie de cat de scazut vreti sa iasa tinand cont ca se mai leaga dupa racire.

Puneti putina compozitie pe o farfurioara si vedeti daca se imprastie. Din compozitia asta mi-au iesit aproximativ 4 borcane.

Borcanele spalate si clatite sunt oparite cu apa fiarta pe margine, se lasa sa se usuce dupa care se baga la cuptor fara capac pentru 15-20 de minute. Se pune gemul in borcane, se mai da la cuptor 15 minute, se pun capacele si se mai lasa la cuptor 30 de minute cu usa intredeschisa.

A iesit un gem aromat senzational iar culoarea este superba.Eu nu folosesc niciun fel de coscervant la nimic si nu am avut probleme niciodata. Secretul este ca borcanele sa fie foarte curate, clatite si sterilizate apoi fierte la bain marie sau date la cuptor dupa procedura de mai sus. Cand strangem capacele trebuie facut cu multa forta pentru a nu intra pic de aer. Am conserve care tin de ani de zile in camara si nu am nici beci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

diaconta 1

13.07.2012, 22:39

Vladimir,comentariile aduc intotdeauna un plus de savoare

laura_n 1

13.07.2012, 22:58

super combinatie, vreau si eu un borcanel

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 13:37

cate arome la un loc...numa bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune