Gem de prune rosii

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 26 Sep 2018 | 5480 vizualizari

 

Imi plac aceste prune pentru ca sunt mai aromate.

 

INGREDIENTE

  • 2.3 kg prune roşii
  • 1 kg zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune rosii:

 

Se spală prunele, se scot sâmburii, se taie cubuleţe şi se asază într-o cratiţă încăpătoare. Pentru 2,3 kg de prune, cântărite fără sâmburi, eu am considerat să pun 1 kg de zahăr, ţinând cont şi de cât sunt ele de dulci.

Se presară zahăr peste prune şi se lasă aşa câteva ore, ca să îşi lase sucul.

Se pun la fiert, iar când încep să fiarbă, se dă focul mai mic, amestecând din când în când. Se culege spuma formată. Cand începe să clocotească, iar gemul să se lege, se amestecă mai des, iar când e gata, se dă de pe foc.

Se toarnă gemul fierbinte în borcane, li se pun capacele, se întorc cu capul în jos, apoi se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se ţin aşa până se răcesc. Se etichetează şi se depozitează la loc răcoros.

Eu am obţinut: două borcane de câte 720 g şi unul de 370g cu gem.

 

Timp de pregătire: 3h

Timp de gătire: aprox 40min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/gem-de-prune-rosii-2018.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune la cuptor