Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca

de Merisor in Dulceata / Gem, 23 Iul 2012 | 6383 vizualizari

 

De ieri tot fierb la gem de prune , dar l-am dovedit.

 

INGREDIENTE

  • 10 Kg prune(3 feluri de prune)
  • 400 g zahar
  • 1 lamaie
  • 500g nuca taiata marunt
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca:

Am avut 3 feluri de prune, unele mici de vara(din cele care se face tuica)' unele gen nectarine si tuleu gras.

Le-am spalat, le-am scos samburi si le-am trecut prin masina de tocat, dupa care le-am amestecat cu 200g zahar si le-am dat la cuptor .

Cam 8 ore au stat la cuptor.

Cand au inceput sa se ingroase am pus si restul de zahar.

La sfarsit am pus zeama de lamaie si miez de nuca.

Am umplut borcanele cu gem de prune , sterilizate in prealabil, le-am pus capacele si le-am mai dat la cuptor pentu 10 minute, dupa care am stins focul si le-am lasat acolo pana la racire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]