Gem de prune

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 13 Oct 2011 | 4943 vizualizari

 

Continuam sirul proviziilor pentru iarna :).

 

INGREDIENTE

  • 10 kg prune bine coapte
  • 3 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Spalam bine prunele. Le curatam de samburi. iar apoi le dam pe masina de tocat sau in robot. Amestecam prunele tocate cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda.

Fierbem gemul pana incepe sa iaba consistenta dorita. Eu l-am fiert cam 4 ore, pe foc cu lemne. Ca sa testam consistenta punem cu lingura cateva picaturi de gem pe o farfurioara. Lasam sa se raceasca si daca nu curge cand inclinam farfuria, inseamna ca a fiert destul.

Luam gemul de pe foc si il punem in borcande spalate si sterilizate. Capsam si intoarcem borcanele pe capac. Le invelim intr-o patura si le lasam pana cand s-au racit (de obicei pana a doua zi).

Dupa ce s-au racit le depozitam in pivnita sau camara si asteptam cu nerabdare sa vina iarna :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]