Gem de piersici

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Sep 2017 | 4195 vizualizari

 

Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg piersici (cantarite fara samburi) sau 10 piersici mari
  • 500 g zahar (sau in functie de gust).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

 

Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte.

Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.

 A doua zi se fierbe gemul la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca. Se ia spuma, la nevoie. Cand siropul este bine legat, se ia de pe foc.

 Gemul se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

 Din aceasta cantitate, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic cu gem.

 

Timp de gatire: aprox 25min

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/09/gem-de-piersici.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui