Gem de macese

de mimmi in Dulceata / Gem, 17 Oct 2011 | 14437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 l pasta de macese
  • 3 kg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Noi am cumparat pasta de macese gata facuta,dar va spun mai jos cum se obtine:

Spalam macesele astfel incat sa nu mai aiba puf, apoi le pui la fiert pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au fiert, le freci de o sita, pastrand doar pasta ce se formeaza iar ce ramane in sita aruncam.  Dupa aceea le mai treci odata printr-o sita deasa,de unde rezulta pasta de macese propriu-zisa.

Punem pasta intr-o oala incapatoare,la foc mic si o lasam incet sa fiarba pana incepe sa scada,moment in care se adauga zaharul. Avem grija sa amestecam din cand cand sa nu se lege si o fierbem pana la consistenta dorita. La final obtinem un gem fin,foarte aromat si nu foarte dulce.

Servim pe paine,biscuiti sau clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

LUK 1

18.10.2011, 15:52

tare bun

mimmi 1

19.10.2011, 17:35

E delicioasa pasta anul acesta am cumparat prima data de la un batran ....care are pe cineva la tara !

kta_70 1

23.11.2011, 13:01

Gemul de macese este unul dintre cele mai bune , dupa parerea mea.
Vreau sa va spun ca anul acesta este primul an in care am facut pasta de macese cu propria masina de facut pasta si merge super usor si rapid, nu mai trebuie trecute prin 2-3 site, filtrate printr-un tifon mai des si asa mai depatre. Pot sa va spun ca in timp de 1 ora am facut 6 litri de pasta si pentru mine a fost suficient de rapid.
Daca este cineva interesat va pot ajuta. Pentru mai multe detalii: [email protected]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni