Gem de corcoduse galbene

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 11437 vizualizari

 

Intra in top 5 :P :))

 

INGREDIENTE

  • 4 kg corcoduse coapte de pushca :)) (fara samburi)
  • 2 kg zahar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse galbene:

Fierbem la foc mic fructele pana lasa suc bine si se mai si reduce din el putin, apoi adaugam zaharul si lasam pana cand se ingroasa. Pentru a verifica daca e gata, luam putin gem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca. Daca dupa ce s-a racit se gelifica inseamna ca e gata.

Pastram in borcane pe care le tinem cateva ore la cuptor imediat dupa umplere.

TIPS-URI

1

Cel mai bun gem ramane cel facut pe soba! :D pentru cine are posibilitatea.

2

Amestecam mereu pentru a nu se prinde de vas.

3

Gemul ramane putin acrisor daca fructele nu sunt foarte dulci.

4

Am auzit ca cel de corcoduse rosii e siii mai aromat, da' de unde? :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mimmi 1

22.07.2011, 11:34

yummy ce bunatati ai pregatit !

mihaelaM 1

22.07.2011, 14:32

mmmm.....

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara